2022 - 

15.4.2022. UIR Zagreba nositelj je projekta ZA-JEDNO-SVI koji sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%) u okviru Otvorenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava UP.04.2.1.11 Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, a u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt ZA-JEDNO-SVI nastgoji riješiti problem nedostatnih kapaciteta udruga u području digitalne inkluzije osoba s invaliditetom provedbom kvalitetnih sadržaja za osobe s invaliditetom u sklopu klupskih aktivnosti Udruge invalida rada Zagreba i zelenih radionica na Greenville eko-edukacijskoj farmi u Samoboru.

2020 - 2022

Inin Zeleni pojas pomaže u izgradnji „Društvenih vrtova Hrastovica"

Vrtovi HrastovicaS ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja INA je u rujnu objavila natječaj za program Zeleni pojas 2020. u sklopu kojega je između 285 pristiglih projekata izabrano 10 najzanimljivijih. Među njima se našao i naš projekt „Društveni vrtovi Hrastovica“ koji je uspješno proveden na Inkluzivnoj farmi Hrastovica, smještenoj u istoimenom mjestu pored Petrinje. Inkluzivna farma je zamišljena kao mjesto na kojem će djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom boraviti, raditi, a dugoročno i živjeti. Kako nam je integracija s lokalnom zajednicom izrazito bitna pokrenuli smo „Društvene vrtove Hrastovica” kao zajednički prostor za druženje korisnika Inkluzivne farme s lokalnom zajednicom.

2019 - 2020

Soba Čuda je prva soba za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom koja je nakon 2 godine intenzivnog rada na uređenju i opremanju otvorena 2.prosinca 2016.godine. Sobu Čuda otvorila je Uduruga osoba s invaliditeto Sisačko-moslavače županije, koja je ujedno i partner na projektu Senzorni vrt.

Nalazi se u uređenom prostoru u Frankopanskoj ulici broj 5 u Sisku. za djecu s teškoćama u razvoju s područja Grada Siska pruža se usluga radne terapije (35 djece iz Siska) u manjem kabinetu koji je sastavni dio Sobe čuda te se za djecu iz Siska, Petrinje, H.Kostajnice, Dvora, Popovače, Gline, Kutine, Sunje i Novske pruža terapija senzorne integracije. 72 djece i mladih radi sa 2 senzorna terapeuta.

2018 - 2019

Partneri smo službi socijalnih programa Grada Siska pri Gradskom društvu Crvenog križa Sisak koji su pokrenuli projekt „Zelena košarica – projekt socijalnog osnaživanja i uključivanja korisnika zajamčene minimalne naknade i osoba s invaliditetom“. Projekt je namijenjen dvjema socijalno ranjivim skupinama – korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sisak i osobama s invaliditetom.

Osim nas kao partneri u projektu je i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Ciljevi projekta su omogućiti korisnicima zajamčene minimalne naknade uzgoj voća i povrća za vlastite potrebe te na taj način poboljšati njihov socioekonomski status, a osobama s invaliditetom kroz aktivnosti vrtlarenja omogućiti unaprjeđenje motoričkih, senzoričkih, kognitivnih i psihosocijalnih vještina.

2014 -

Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato poziva sve zainteresirane za organizirano organsko vrtlarenje da se uključe u Gradske vrtove Sisak, projekt samoodrživog ekološkog vrtlarenja i proizvodnje zdrave hrane za vlastite potrebe.

Gradski vrtovi Sisak su projekt urbanog vrtlarenja koji Zeleno Zlato provodi od 2014. godine. U prvih 5 godina uspjeli smo rasčistiti ilegalni deponij koji se prostirao gotovo cijelom površinom vrtova i u suradnji s partnerima nastaniti preko 30 vrtlara. Pridružite nam se!